Voeding, frisdrank, alcohol, snoep

ook etnische producten

Groothandel in droge voedingswaren en kaas

In 1934 startte Hubertus van der Vorst een groothandel in droge voedingswaren en kaas. Hij beleverde de lokale kruideniers in de buurt van Essen en Kalmthout. In de jaren 60 stapte zijn jongste zoon Maurice mee in de zaak.  Begin jaren 80 verhuisde de groothandel naar Westmalle.

In de jaren 90 werden er steeds meer etnische supermarkten en nachtwinkels geopend, lokale kruideniers en kaaswinkels werden steeds schaarser. Daardoor werd de focus verlegd naar de etnische markt, het assortiment werd ruimer, alsook het leveringsgebied.

Rick van der Knaap

In september 2010 kwam ik, Rick van der Knaap, via mijn vader, in contact met Maurice van der Vorst. Hij was op zoek naar een koper voor zijn zaak. De verkoop en het contact met de klanten spraken mij enorm aan. Mijn vriendin Sarah Strijbos nam de administratie op zich. Zo gingen we samen deze uitdaging aan. We startten in volle crisis en kenden ook de nodige tegenslagen, maar groeide jaar na jaar.

In 2017 kochten we ons huidige bedrijfsgebouw in Hoboken (Antwerpen).

Samen met Sarah, sta ik in voor de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Webshop voor particulieren

In de corona crisis van 2020-2021 merkten we dat veel leveranciers en handelaars moeite hadden om hun producten ‘tijdig’ te verkopen. Voedselverspilling heeft een erg grote impact op onze economie en het milieu. Tegelijk wordt de bewustwording bij de consument steeds groter.

Vanuit dit oogpunt, zijn we gestart met onze webshop voor particulieren.

Bij het onderdeel ‘opruiming’ kan je artikelen met korte THT tegen aantrekkelijke prijzen kopen. Ook een deel van ons reguliere aanbod kan je terugvinden in de webshop.

Meer info over THT vind je op de website: http://www.favv.be/dagelijksleven/houdbaarheidsdata/vervaldata/

 In onze webshop kan je ook een deel van ons vast assortiment terugvinden.

Contacteer ons

Heeft u een winkel en wilt u meer weten over ons assortiment of de aanbiedingen die we momenteel hebben? Maak dan een afspraak en wij komen graag tot bij u.

Bent u leverancier en wilt u met ons samenwerken om uw producten te verkopen aan een breder netwerk? Wij staan er zeker voor open om u beter te leren kennen. Wij ontvangen u graag op afspraak.